Νέοι/Νέες ΛΑΕ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ – ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

0
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ – ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
Οι νέοι και οι νέες της ΛΑΕ είμαστε αντίθετοι στη συμφωνία των Πρεσπών. Είναι μια συμφωνία – κομμάτι των επιθετικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τα Βαλκάνια και ενισχύει επικίνδυνους δρόμους και επιδιώξεις για τους λαούς στην περιοχή.
Το δικό μας ΟΧΙ είναι στον αντίποδα της ακροδεξιάς, της ΝΔ και των μηχανισμών που επιδιώκουν και ενισχύουν την αντιδραστική προπαγάνδα και σπέρνουν το μίσος ανάμεσα στους λαούς.
Δική μας προτεραιότητα είναι ο αγώνας για την υπεράσπιση της ειρήνης,ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τους αντιδραστικούς εθνικισμούς.
Έτσι, είμαστε κάθετα αντίθετοι στα συλλαλητήρια που οργανώνουν η Ν.Δ, η ιεραρχία της Εκκλησίας, ακροδεξιοί και φασιστικοί σχηματισμοί. Ενισχύουν την εθνικιστική ρητορική, διαμορφώνουν το έδαφος για την ανάπτυξη αντιδραστικών πρακτικών, όπως αυτές που είδαμε πρόσφατα με τις καταλήψεις σχολείων και τα μαθητικά συλλαλητήρια με ακροδεξιό – εθνικιστικό πρόσημο.
Οι νέοι και οι νέες της ΛΑΕ θα συνεχίσουν να δουλεύουν και να μπαίνουν μπροστά για την ενίσχυση των κοινωνικών, εργατικών και νεολαιϊστικων αγώνων. Αλλά και για την ανάπτυξη ενός μαζικού, αντιπολεμικού, αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών, αλλά και σε κάθε λογική εθνικισμών.
Νέοι/Νέες ΛΑΕ
Share.

Comments are closed.