Για το θάνατο Ν. Αδαμόπουλου

0

Με βαθιά θλίψη δεχθήκαμε την είδηση για την ξαφνική απώλεια του κομμουνιστή αγωνιστή Νίκου Αδαμόπουλου.

Ο Νίκος Αδαμόπουλος υπήρξε σημαντικό στέλεχος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ενεργός στο αντιδικτατορικό κίνημα από τα μαθητικά του χρόνια, ύστερα στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ και έπειτα στην δημιουργία του ΝΑΡ την κρίσιμη περίοδο του 1989. Αφιέρωσε τη ζωή του στους κοινωνικούς αγώνες και την κομμουνιστική αριστερά.

Είχε ιδιαίτερα ενεργό δράση στους συνδικαλιστικούς αγώνες και ιδίως στους αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζόμενων στους ΟΤΑ και υπήρξε πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Νέας Ιωνίας και εκλεγμένος στα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων της ΠΟΕ- ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ. Διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος στην Αττική με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική.

Με τον Ν. Αδαμόπουλο βαδίσαμε μαζί για πολλά χρόνια σε πολιτικά μέτωπα όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε σχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική το 2014, αλλά και στους κοινωνικούς αγώνες. Ήταν παρών σε κάθε αγώνα, μικρότερο και μεγαλύτερο,  μπροστά σε κάθε διαδήλωση.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους, την οικογένειά του και τους συντρόφους και συντρόφισσες του ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Share.

Comments are closed.