Πολιτικό-Πολιτιστικό Camping Νεολαίας ΑΡΑΣ 11-17/7

0

Το φετινό πολιτικό-πολιτιστικό Camping της ΑΡΑΣ διεξάγεται με φόντο τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος ενάντια στον νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής από πλευράς των φοιτητών με κομβικό σημείο την ήττα της κυβερνητικής νεολαίας στις φοιτητικές εκλογές αλλά και την ευρύτερη αποδοκιμασία και φθορά της κυβέρνησης στις Ευρωεκλογές.

Το φοιτητικό κίνημα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια ανέδειξε ευρύτερα την δυναμική που μπορεί να αναπτύξει η φοιτητική νεολαία και τις αντιστάσεις που μπορεί να ορθώσει απέναντι στην κυβέρνηση πετυχαίνοντας σημαντικά αποτελέσματα. Το κύμα συνελεύσεων- καταλήψεων – κινητοποιήσεων που αγκαλίαστηκε από σχολές σε όλη την Ελλάδα κατάφερε να αναδείξει την σημασία του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου αλλά και την κοινωνική αδικία που γίνεται νόμος με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια όχι μόνο στο εσωτερικό της ακαδημαϊκης κοινότητας αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας  απομονώνοντας την κυβέρνηση.

Η ευρύτερη κοινωνική δυσαρέσκεια που επικρατεί σε ένα μεγάλο τμήμα των λαϊκων στρωμάτων και στην συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας αποτυπώθηκε πιο γλαφυρά και στις ίδιες τις Ευρωεκλογές, κυρίως με την τεράστια φθορά της ΝΔ αλλά και την απαξίωση του πολιτικού συστήματος που εκφράστηκε δια μέσου της αποχής. Η απουσία πραγματικής κοινωνικής και πολιτικής αντιπολίτευσης ερμηνεύει το γεγονός πως η φθορά που υπέστη η κυβέρνηση δεν μετασχηματίστηκε στον κλονισμό της κυριαρχίας της και συνέβαλλε στην αύξηση της αποχής. Στο παραπάνω πλαίσιο η επόμενη χρονιά θα χαρακτηρίζεται από κινδύνους, αλλά και δυνατότητες.

Σε αυτό το έδαφος τοποθετείται και το φετινό πολιτικό-πολιτιστικό camping της ΑΡ.Α.Σ. , με σκοπό να αποτελέσει αφορμή/χώρο συζήτησης για τις αναγκαιότητες της συγκυρίας στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο αλλά και στους επιμέρους κοινωνικούς χώρους, με κόμβους το φοιτητικό και το εργατικό κίνημα.

Το πολιτικό- πολιτιστικό camping νεολαίας ΑΡΑΣ θα πραγματοποιηθεί 11-17/7 στην Πάτρα δίπλα στην παραλία του camping Κάτω Αλισσός.

Πρόγραμμα

ΠΕΜΠΤΗ 11/07

21:00 – Προβολή ντοκυμαντέρ: Ambulance/Gaza

23:00 – Cocktail Bar

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/07

19:30 – Φοιτητικό Κίνημα: Προοπτικές και δυνατότητες για την φοιτητική αριστερά

23:00 – Γλέντι με την Αγία Φανφάρα και πάρτυ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/07

20:00 – Πολιτική συγκυρία και στρατηγική της Ριζοσπαστικής Αριστεράς

23:00 – Παραδοσιακό γλέντι με τους Τζίτζικες

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/07

12:00 – Workshop: Μαθητικό κίνημα: Δρόμοι αντίστασης απέναντι στο νέο σχολείο

20:00 –  Το ζήτημα της έμφυλης καταπίεσης και η ταξική πάλη

23:00 – Hip Hop Live με τους:

  • Ταφ Λάθος
  • Mc Yinka
  • Mike Adams

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/07

21:00 – Γλέντι με τους Γκιντίκι

ΤΡΙΤΗ 16/07

17:00 – Αθλητικά Τουρνουά

20:30 – Προβολή

22.30 – Ρεμπέτικο γλέντι με την Χαρούλα Τσαλπαρά και τους Στέφανο Φίλο & Σόνια Μπαξεβάνη

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/07

Αναχώρηση

 

Share.

Comments are closed.