Μαζική ανυπακοή! Αγώνας μέχρι τέλους για την ανατροπή του αυταρχικού νόμου!

0

Χαιρετίζουμε τις μαζικές διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας και τους χιλιάδες πολίτες, εργαζόμενους και νεολαίους, που συμμετείχαν σε αυτές. Οι μεγάλες λαϊκές διαδηλώσεις έδωσαν μήνυμα ανυπακοής στον νόμο έκτρωμα απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα οργανώσεων, συλλογικοτήτων και φορέων, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να υπακούσουν, δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν από τις κατασταλτικές επιθέσεις και τις κρατικές σκευωρίες.

Παρά το γεγονός ότι ο χουντονόμος έχει τεθεί τυπικά σε ισχύ, η κυβέρνηση δεν τόλμησε να απαγορεύσει ή να χτυπήσει τις μεγάλες διαδηλώσεις. Σήμερα, δόθηκε η πρώτη απάντηση στο νόμο χουντικής έμπνευσης που ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα στη διαδήλωση, δίνει λευκή επιταγή στην αστυνομική καταστολή, θεσπίζει ιδιώνυμα αδικήματα. Δόθηκε απάντηση στις αστήρικτες διώξεις κατά συνδικαλιστών, εργαζομένων και φοιτητών, και στην προσπάθεια επιβολής πολιτικής ομηρίας μέσα από κατασκευασμένα κατηγορητήρια. Στην αστυνομική βία απέναντι σε αγωνιστές και νέους/ες, όπως τον 26χρονο Βασίλη Μάγγο που έφυγε από τη ζωή αφού είχε υποστεί βασανισμό από την ΕΛΑΣ, βασανισμό τον οποίο υπερασπίζεται χωρίς αιδώ ο Υπουργός της καταστολής Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στο κοινωνικό κίνημα, προληπτική καταστολή στις αντιστάσεις που θα έρθουν απέναντι στα μέτρα σκληρής λιτότητας που ετοιμάζει, να συσπειρώσει το ακροατήριό της γύρω από το νόμο και την τάξη, θα πέσει στο κενό.

Η νεολαία και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να ζητήσουν καμία άδεια για να αγωνιστούν.

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στη διαδήλωση.

Αυτός ο νόμος θα καταργηθεί.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ)

Αριστερή Συσπείρωση (ΑΡΙΣ)

Αριστερό Ρεύμα

ΕΕΚ

ΕΚΚΕ

Κόκκινο Νήμα

Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ)

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

νΚΑ

ΟΚΔΕ Σπάρτακος

Share.

Comments are closed.