Απάντηση στην ανακοίνωση της 26-10-2017 της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

0

Με λύπη μας αναγκαζόμαστε να σχολιάσουμε την καταγγελία της πλειοψηφίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εναντίον μας. Μια καταγγελία που αντιστρέφει πλήρως την πραγματικότητα και αναπαράγει συνειδητά χονδροειδή ψέματα (σε συνέχεια των πιο μαύρων γραφειοκρατικών σελίδων του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος). Ο προφανής στόχος είναι να τεθούν φραγμοί στην αναγκαία προσπάθεια συγκρότησης ενός αριστερού ριζοσπαστικού μετώπου ενάντια στα μνημόνια και την ΕΕ.

Ολοι γνωρίζουν τις επιθέσεις που δέχονται σε μόνιμη βάση τα μέλη της νεολαίας ΑΡΑΣ στη Θεσσαλονίκη από συγκεκριμένη ομάδα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (εκτός των άλλων με δομικό στοιχείο την συστηματική έμφυλη βία) που δρα μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και που έχει καταγγελθεί πλειστάκις για τη δράση της. Ολοι επίσης γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη ομάδα έδρασε και πάλι χθες, στα πλαίσια του Συντονιστικού των ΕΑΑΚ Θεσσαλονίκης, υπό την συμμετοχή δυστυχώς και την κάλυψη της νεολαίας της μεγαλύτερης οργάνωσης που συμμετέχει και διαμορφώνει την πλειοψηφία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Φαίνεται ότι προσπαθούν να εξωθήσουν από τα ΕΑΑΚ ορισμένες δυνάμεις που υποστηρίζουν την μετωπική συμπόρευση των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς. Είναι πραγματικά αστείοι οι ισχυρισμοί περί επίθεσης μελών της νεολαίας ΑΡΑΣ για να διαλυθεί το Συντονιστικό των ΕΑΑΚ Θεσσαλονίκης (και μάλιστα από οργανώσεις που δεν ήταν καν παρούσες) και λυπηρό να βγαίνουν τέτοιες καταγγελίες που στην προσπάθεια για (μικρο)οργανωτική και (μικρο)πολιτική επιβολή ρίχνουν νερό στο μύλο όσων θέλουν να πλήξουν την αριστερά.

Εμείς έμπρακτα με τις προτάσεις και τις πολιτικές μας θέσεις έχουμε πολλές φορές αποδείξει ότι όχι απλά δεν επιδιώκουμε τη διάσπαση κλπ των ΕΑΑΚ αλλά την διεύρυνση του ρεύματος της ριζοσπαστικής αριστεράς σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Αυτή είναι και η πραγματική αιτία για την οποία γινόμαστε δέκτες οργανωτικών επιθέσεων, αλλά και συστηματικής λάσπης και ψευδολογιών από όσους απεργάζονται διαφορετικά πολιτικά σχέδια.

Αυτό το οποίο θα έπρεπε να κάνουν οι πολιτικές οργανώσεις και πρωτίστως τα πολιτικά μέτωπα είναι να ασχοληθούν περισσότερο με τα προβλήματα της νεολαίας και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, αναλαμβάνοντας από κοινού πρωτοβουλίες που θα βάλουν τέρμα στον εκφυλισμό των διαδικασιών του φοιτητικού κινήματος. Στο ζήτημα αυτό έχουμε πράγματι όλοι ευθύνη.

Share.

Comments are closed.