Πολιτικό-Πολιτιστικό Camping Νεολαίας 31/7 – 4/8

0

 

 afisakicampingΎστερα από 4 χρόνια εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών στην Ελλάδα τίποτα δεν είναι πια το ίδιο, οι ζωές των πλατιών λαϊκών στρωμάτων συμπιέσθηκαν σε πρωτοφανή επίπεδα για καιρό ειρήνης. Ο μεγάλος αγωνιστικός κύκλος της διετίας 2010-2012 δεν στάθηκε ικανός να ανακόψει την εφαρμογή της πολιτικής της λιτότητας και να ανοίξει δρόμους για μια φιλολαϊκή δίεξοδο από την κρίση. Η περίοδος που διανύουμε έχει τα χαρακτηρηστικά καμπής με την έννοια της υποχώρησης του λαϊκού κινήματος και των εκλογικών αλλά κυρίως πολιτικών ορίων της Αριστεράς και σηματοδοτεί την δυνατότητα του αστικού συνασπισμού εξουσίας να βαθύνει την επίθεσή του (ξεπούλημα ΔΕΗ, ασφαλιστικά, εκπαιδευτική αναδιάρθρωση) και να αποδιοργανώσει περαιτέρω τα λαϊκά στρώματα και την δυνατότητά τους να αντιστέκονται. Υπό αυτό το πρίσμα, το φετινό camping της ΑΡ.Α.Σ. θα είναι μια ανοιχτή διαδικασία συζητήσεων και αναστοχασμού πάνω στις αναγκαιότητες και δυνατότητες μιας αριστερής ενιαιομετωπικής πολιτικής στους κοινωνικούς χώρους και κεντρικά πολιτικά, καθώς και η κριτική προσέγγιση της στρατηγικής του ενιαίου μετώπου ως οδηγού δράσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Πέμπτη 31/7

20.00: Προβολή Ντοκιμαντέρ “Το βάθος του ουρανού είναι κόκκινο”

Παρασκευή 1/8

19.00: Το φοιτητικό κίνημα απέναντι στην εφαρμογή του Νόμου Διαμαντοπούλου, όρια και δυνατότητες για μια ριζοσπαστική παρέμβαση

Σάββατο 2/8

19.00: Η συγκυρία της ταξικής πάλης, η αριστερή στρατηγική και η πρόκληση του κοινωνικο-πολιτικού μετώπου εργαζομένων και νεολαίας. Ομιλητές: Μ. Τσίχλη (ΑΡ.Α.Σ.), Β. Χατζηνάκης (μέλος Π.Σ. της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ), Β. Σουλιώτης (μέλος Συλλόγου Γ. Κορδάτος)

Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει πάρτι στην παραλία

Κυριακή 3/8

19.00: Η στρατηγική του ενιαίου μετώπου, συμπεράσματα από τις αντιπαραθέσεις και την τακτική του κομμουνιστικού κινήματος

 

Το camping της ΑΡ.Α.Σ. θα πραγματοποιηθεί στο Assini Beach Camping, στην παραλία Πλάκα Δρεπάνου κοντά στο Τολό 31/7 – 4/8. Η συγκοινωνία από Αθήνα είναι ΚΤΕΛ μέχρι το Ναύπλιο και αλλαγή στο Ναύπλιο προς Πλάκα Δρεπάνου. Στο camping θα λειτουργεί αυτοοργανωμένη συλλογική κουζίνα και κυλικείο, σε χαμηλές τιμές.

Share.

Leave A Reply