Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Συμπόρευση

0

 

Την Τρίτη 22/6 διοργανώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση, με θέμα «Για την Αριστερά της Μετωπικής Συμπόρευσης, την ανάπτυξη του μαζικού κινήματος και το πρόγραμμα φιλολαϊκής διεξόδου από την κρίση». Η συμμετοχή συντρόφων από οργανωμένες δυνάμεις της αριστεράς και ανένταχτους αγωνιστές ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Από την εκδήλωση πέρασαν πάνω από 400 αγωνιστές, από πολιτικές δυνάμεις και κοινωνικούς χώρους, ενώ τοποθετήθηκαν πάνω από 25.

kentriki-ekdilosi

Η επιτυχία αυτής της πολιτικής πρωτοβουλίας αναδεικνύει ότι η αναγκαιότητα για τη συγκρότηση της αριστερής μετωπικής συμπόρευσης γίνεται αντιληπτή από ένα ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων και αγωνιστών από το σύνολο της αριστεράς. Από τη δική μας πλευρά, θεωρούμε αναγκαία τη συνέχεια και τη διεύρυνση αυτής της πολιτικής πρωτοβουλίας, στο πλαίσιο της κατεύθυνσης για τη συγκρότηση μίας πλατιάς αριστερής κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας που θα περιλαμβάνει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ και την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο των κεντρικών αξόνων του μεταβατικού προγράμματος, με ισχυρό τον αντικαπιταλιστικό πόλο στο εσωτερικό της. Μία τέτοια πολιτική στρατηγική παραμένει η μοναδική που μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία των όρων για μία εργατική διέξοδο από την κρίση.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, η Πρωτοβουλία θα προχωρήσει σε μία σειρά εκδηλώσεων και ευρύτερων πρωτοβουλιών, με στόχο να επανατοποθετηθεί η αριστερή μετωπική συμπόρευση στο κέντρο της συζήτησης και να διερευνηθούν όροι κοινής παρέμβασης ευρύτερων δυνάμεων της αριστεράς σε μία σειρά από χώρους και μέτωπα. Κατά την άποψή μας, η Πρωτοβουλία δεν μπορεί, ούτε και στοχεύει να υποκαταστήσει καμία πολιτική δύναμη στο εσωτερικό της αριστεράς – πολλώ δε μάλλον της αντικαπιταλιστικής και ευρύτερης ριζοσπαστικής αριστεράς – και είναι ανοιχτή στη συμμετοχή κάθε πολιτικής δύναμης ή ανένταχτου αγωνιστή, ανεξάρτητα από την ένταξή τους σε οποιονδήποτε από τους σχηματισμούς της αριστεράς. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε κάθε συλλογικότητα και αγωνιστή που αντιλαμβάνεται την επιτακτική αναγκαιότητα για τη συγκρότηση της αριστερής μετωπικής συμπόρευσης να στηρίξει ενεργά και αποφασιστικά αυτή την πρωτοβουλία.

Αναδημοσιεύουμε το σχετικό Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση.

Για να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου κάντε κλικ εδώ.

panoramiki

 

Share.

Leave A Reply