Ενημέρωση από την Εκδήλωση της Πρωτοβουλίας στο Πολυτεχνείο στις 15/11

0

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση.

 Το Σάββατο 16/11/2014, έγινε η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση, με θέμα “Πολυτεχνείο 41 χρόνια μετά. Με την πλάτη στο τοίχο ;”  Στο κατάμεστο αμφιθέατρο, Γκίνη 18 τη συζήτηση παρακολούθησαν εκατοντάδες σύντροφοι από όλες τις γενιές της μεταπολίτευσης, από τους πρωταγωνιστές της εξέγερσης του 73, μέχρι στελέχη του σημερινού φοιτητικού και μαθητικού κινήματος.

Η μαζική παρουσία, συναγωνιστών και φίλων, αλλά και οι τοποθετήσεις από τους ομιλητές αλλά και από το ακροατήριο, ανέδειξαν ένα πλούσιο προβληματισμό και την αναγκαιότητα να αναπτυχθούν οι διεργασίες για την μετωπική συμπόρευση των δυνάμεων της αριστεράς που μπορούν να συγκλίνουν πάνω στο μεταβατικό πρόγραμμα εργατικής διεξόδου από την κρίση. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει πρωτίστως να αναπτυχθούν στα κοινωνικά μέτωπα της περιόδου, αλλά και να αναληφθούν οι απαραίτητες πολιτικές πρωτοβουλίες.

Επόμενος σταθμός θα είναι η γενική απεργία της 27 Νοέμβρη, για την οποία πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, όχι μόνο για την επιτυχία της αλλά και για να αποτελέσει αφετηρία για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται ιδρυτικές συνελεύσεις τοπικών επιτροπών την Πρωτοβουλίας Αριστερής Μετωπικής Συμπόρευσης, στις συνοικίες της Αθήνας και σε πόλεις της επαρχίας.

                                                    ekdilosi-pames-15-11-2014

 

 

Share.

Leave A Reply